Фермери Херсонщини можуть втратити 20% урожаю моркви — думка

9 грудня 2019 147 0
Фермери Херсонщини можуть втратити 20% урожаю моркви — думка
pixabay.comФермери Херсонщини можуть втратити 20% урожаю моркви — думка

Якщо протягом місяця фермери Херсонщини не продадуть моркву, то можуть втрати близько 20% урожаю через відсутність зимових сховищ. Про це повідомив фахівець зі зберігання Павло Булгаков, передає 0552.ua.

Читати за темою: Зберігання моркви від А до Я (частина 1) 

На Херсонщині фермери зауважують, що зібраний урожай моркви, цибулі, картоплі та іншої продукції гниє через відсутність облаштованих сховищ.

На думку фахівців, єдиний вихід: терміново все продавати або пускати на переробку.

Ціни на «борщовий набір» зростуть вже на початку нового року, коли настануть серйозні заморозки і фермери почнуть зазнавати збитків.

«Найбільше зростання цін відбудеться в березні. А після Нового року моркву можна буде купити за ціною у межах 8-10 грн/кг. Морква, картопля і цибуля почнуть рости в ціні, коли в результаті намокання, заморозків, хвороб і неправильного зберігання буде зіпсована значна кількість продукції», — вважає Павло Булгаков.

На думку фахівців, навіть за найгіршого розвитку подій, вартість моркви для жителів Херсона і області виявиться все-таки нижче, ніж в минулому році.

Читати за темою: Зберігання моркви від А до Я (частина 2)

Наразі на гуртових ринках в Херсонській області моркву можна купити за середньою ціною близько 2,5-4 грн/кг.

Білоголову капусту продають за ціною від 2 до 3 грн/кг, цибуля — від 5-8 грн/кг, помідори — 13-22 грн/кг, буряк столовий — 3-4 грн/кг, а часник віддають за гуртовою ціною в 25-40 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus