Світове виробництво яблук зросте майже на 7% — прогноз

18 грудня 2019 39 0
Світове виробництво яблук зросте майже на 7% — прогноз
Kurkul.comСвітове виробництво яблук зросте майже на 7% — прогноз

Світове виробництво яблук у сезоні 2019/2020 зросте майже на 7% і складе 75,7 млн т. Такий прогноз опублікувало Міністерство сільського господарства США (USDA) у грудневому звіті, повідомляє прес-служба Української Плодоовочевої Організації.

Читати більше: Природні середовища існування, різноманітність бджіл ведуть до кращого виробництва яблук 

Згідно з інформацією, в європейських країнах спостерігалося зниження врожаю, проте валовий збір яблук цього сезону буде вищим за показники 2018 р.

Основою причиною збільшення світового валового збору яблук є відновлення виробництва в Китаї.

Очікується, що цього сезону виробництво яблук в Китаї зросте на 8 млн т і складе 41 млн т. Майже у всіх основних регіонах спостерігалися сприятливі умови вирощування протягом усього періоду розвитку фруктів. На фоні такого зростання валового збору прогнозується, що експорт яблук з Китаю збільшиться на 30% і перевищить позначку в 1 млн т.

Що стосується виробництва яблук в ЄС, прогнозується, що валовий збір скоротиться майже на 25% і складе 11,5 млн т. Експерти USDA стверджують, що експорт яблук країнами ЄС 2020 р. знизиться відразу на 200 тис. т до 975 тис. т , що стане другим найменшим показником з 2007 р.

Згідно з опублікованими прогнозами виробництво яблук в США зросте на 179 тис. т до 4,7 млн т за сприятливих погодних умов. Очікується, що об’єми зовнішніх поставок зростуть на понад ніж 100 тис. т та складуть 860 тис. т. Збільшення експорту експерти в першу чергу пов’язують зі скасуванням двадцятивідсоткового тарифу «відплати» Мексиці у травні 2019 р. Імпорт яблук США залишиться на рівні 145 тис. т, оскільки збільшення поставок з Нової Зеландії компенсують зниження імпорту з Чилі.

Виконано за допомогою Disqus