В умовах катастрофічної посухи інноваційний захист дав змогу отримати нормальну врожайність зернових — одеський аграрій

20 грудня 2019 105 0
Олександр Іванов, головний агроном СФГ «Зерновоє»
BASFОлександр Іванов, головний агроном СФГ «Зерновоє»

В СФГ «Зерновоє» (Одеська обл.) в цьогорічних умовах тотальної повітряної та ґрунтової посухи зуміли зберегти врожай зернових в поточному сезоні і врятувати посіви озимих під наступний сезон.

Про це розповів головний агроном підприємства Олександр Іванов, на зустрічі Клубу новаторів агробізнесу BASF, що відбулась 17 грудня. 

«Цьогоріч у нашому Лиманському та сусідніх районах, по всій Бессарабії, склалась катастрофічна ситуація з опадами. Постраждали всі. Особливим ударом це було для господарств, які звикли отримувати хороші врожаї. Ми ж стараємося застосовувати інноваційні технології й тому, на мою думку, змогли досягти для таких умов кращих результатів», — зазначив Олександр Іванов.

Зокрема, озима пшениця, на якій застосовувались протруйник Кінто® Плюс та фунгіцид Осіріс® Стар, показала урожайність 4,8 т/га. Що для зазначених умов — досить непогано. Але найбільше агроном задоволений тим, як препарати BASF допомогли врятувати посіви озимого ячменю під наступний урожай.

«Ми вже 4-й рік застосовуємо на ячменю препарат Систіва®. Наразі усі площі під культурою засіяні протруєним ним насінням. Думаю, що Систіва® врятувала нам посіви в новому сезоні, адже бачу по сусідах — хто нею не працює, має дуже серйозні проблеми з ячменем. Сходи жовтіють, випадають. У нас же всі посіви в чудовому стані. При тому, що з вологою проблеми залишились досі», — розповів Сергій Іванов.

Виконано за допомогою Disqus