Українські аграрії зможуть протестувати на своїх полях гібриди соняшнику BASF

21 грудня 2019 532 0
Тарас Костина, керівник напряму маркетингу насіння BASF
BASFТарас Костина, керівник напряму маркетингу насіння BASF

У 2018 р. компанія BASF поповнила свій портфель насіннєвим бізнесом, а сьогодні вона входить в десятку найбільших виробників насіння у світі.

Про це на зустрічі Клубу Новаторів агробізнесу розповів Тарас Костина, керівник напряму маркетингу насіння BASF.

За його словами, до цього напряму входять декілька ключових культур.

Серед них — ріпак. В Україні, наприклад, представлено як озимий, так і ярий ріпак — за традиційною та Clearfield® технологією. 

«Додам, що BASF є лідером у світі за насінням каноли. Біля 50% ринку ярого ріпаку (каноли) в країнах Північної Америки — це гібриди BASF під технологію LibertyLink®», — зазначив Тарас Костина. 

Овочеві культури в цьому сегменті представлені брендом Nunhems®, також компанія представлена насінням бавовнику та сої. За словами Тараса Костини, компанія багато інвестує у програму гібридної пшениці в усьому світі.

З 2020 р. BASF входить у новий сегмент і розпочинає продаж гібридів соняшнику в країнах Європи, зокрема, й в Україні. На зустрічі Клубу Новаторів було представлено 2 гібриди соняшнику — ЕС Лоріс СЛП та ЕС Каприз СЛП. Серед основних цінних ознак, на яких зосереджувались селекціонери, — стійкість до пізніших рас вовчка (G) і толерантність до гербіцидів Clearfield® Plus, адаптивність та пластичність до кліматичних умов вирощування. 

Тарас Костина зауважив, що компанія BASF прийшла в цей сегмент надовго і надалі розширюватиме портфоліо соняшнику. 

Виконано за допомогою Disqus