На Дніпропетровщині побудують молочну ферму вартістю майже $2 млн

21 травня 2015 74 0
На Дніпропетровщині побудують молочну ферму вартістю майже $2 млн
agro-zaporozhye.com.uaНа Дніпропетровщині побудують молочну ферму вартістю майже $2 млн

У жовтні цього року в селі Олександрівка Покровського району буде завершено будівництво другого пускового комплексу сучасної інноваційної демонстраційної молочної ферми сімейного типу. На ці цілі уряд Канади вже виділив $700 тис., загальна вартість проекту майже $2 млн. Про це повідомили у департаменті агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Дніпропетровської ОДА.

Демонстраційна молочна ферма належить підприємству «Молочарське», яке створене об'єднанням сільськогосподарських кооперативів у Дніпропетровській області «Господар». Її будівництво здійснюється завдяки співпраці обласної влади з канадським урядом в рамках проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні».

«Наразі вже працює перший пусковий комплекс на 60 корів. У 2014 році тут було вироблено 445 т молока екстра класу. Для понад півтисячі малих та середніх виробників проведено 45 тренінгових заходів з молочного скотарства та розбудови малих сімейних ферм», — сказано у повідомленні Дніпропетровської ОДА.

Восени буде завершено будівництво другого пускового комплексу. Це дозволить збільшити кількість корів до 120 голів, а отже ферма запрацює на повну проектну потужність. 60 корів для ферми буде закуплено компанією «Данон» на суму $120 тис. Кожна з них даватиме в середньому 9 тис. л якісного молока на рік.

Дана ферма – це сучасний виробничо-навчальний комплекс, в якому навчають ефективному виробництву якісного молока і підтримують охочих створити власну сімейну ферму.

«Фахівці комплексу безкоштовно надають селянам консультації щодо створення проекту власної сімейної ферми, оформлення всіх документів, її будівництва і успішного функціонування вже на етапі виробництва молока та його реалізації молокопереробним підприємствам регіону через створені молочарські кооперативи», — йдеться у повідомленні.

На виробництві використовується комплексна автоматизація та механізація технологічних процесів: автоматизована система доїння, поїння та годівлі, механізоване прибирання.

Довідка

Проект «Розвиток молочного бізнесу в Україні» впроваджує канадська неурядова організація «СОКОДЕВІ». Загальний бюджет проекту становить $22,7 млн. Термін впровадження — 2014-2021 рр. (7 років). Допомогу Проекту отримають 5 000 фермерів в Дніпропетровській, Херсонській, Львівській, Івано-Франківській області.

Мета проекту — підвищення рентабельності малих і середніх молочних виробництв за рахунок:- Фінансування створення молочних ферм- Навчання з молочного виробництва та управління фермою- Доступ до ресурсів на більш вигідних умовах (гуртові закупівлі)- Розвиток підприємництва на селі

Партнери Проекту:- Основний донор — уряд Канади, Міністерство закордонних справ, торгівлі та розвитку;- Данон Екосистем Фонд (Франція), Компанія «Данон» в Україні, міжнародний благодійний фонд «Добробут громад»;- Обласні державні адміністрації: Дніпропетровська, Львівська, Херсонська, Івано-Франківська.

Виконано за допомогою Disqus