На Кіровоградщині виявили несанкціоноване звалище агрохімікатів

26 грудня 2019 76 0
На Кіровоградщині виявили несанкціоноване звалище агрохімікатів
pryiutivka-community

Поблизу села Протопопівка на Кіровоградщині неподалік колишньої ферми було виявлено несанкціоноване сміттєзвалище агрохімікатів. Повідомлється на сайті Приютівської громади.

«В ході обстеження території встановлено, що невідомими особами був здійснений вивіз каністр із речовиною невідомого походження. З інформаційних наліпок на каністрах було встановлено, що виявлені відходи, ймовірно, агрохімічного походження, тому для їх ліквідації були залучені фахівці Олександрійського МРВ Управління ДСНС в Кіровоградській області, які за допомогою засобів хімічного захисту здійснили повний збір даних відходів. У свою чергу, працівниками комунального підприємства «Водолій» у повному обсязі було здійснено ліквідацію твердих побутових відходів із вказаного місця», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Приютівська селищна рада звернулася до ТОВ «Український центр поводження з відходами», яке має відповідні потужності та матеріально-технічну базу, забезпечивши утилізацію невідомої речовини на вказаному спеціалізованому підприємстві.

Також Приютівська селищна рада звернулася до правоохоронних органів задля встановлення осіб, винних у порушенні вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Нагадаємо, з Херсонщини вивезли частину непридатних пестицидів.

Виконано за допомогою Disqus