Ринок землі не сприятиме створенню робочих місць — думка

27 грудня 2019 413 0
Ринок землі не сприятиме створенню робочих місць — думка
Kurkul.comРинок землі не сприятиме створенню робочих місць — думка

В Україні в 2020 р. збільшиться зростання безробіття, а ринок землі не сприятиме відкриттю робочих місць. Про це розповів економіст Олег Пендзин, повідомляє Latifundist.com з посиланням на ГолосUA.

«Коли я питаю, де ви хочете створити додаткові робочі місця. Адже індустріалізація сільського господарства, як правило, зменшує кількість робочих місць. На 100 га землі в великому аграрному бізнесі створюється одне робоче місце. Середній аграрний від 2 до 4 місць, а фермер від 6 до 12 робочих місць. Передача в одні руки більше ніж 10 тис. га веде до зменшення робочих місць», — зазначив Олег Пендзин.

За його словами, на кожних десять робочих місць, які закриваються, в країні створюється лише 6 робочих місць.

«У нас безробіття, яке зараз становить 9,5%, скоро перевалить через двозначну цифру. Поки на сьогоднішній момент, ситуація вкрай складна і загрозлива. Зміцнення курсу гривні призвело до того, що експортери скорочують обсяги виробництва. По суті це виштовхує людей за межі країни. Тобто вони починають масово виїжджати за кордон на заробітки. Тим більше, що Німеччина і Канада максимально лібералізували свою трудове законодавство, щоб залучити працівників з України. Ситуація вкрай загрозлива, зростання безробіття збільшиться», — сказав Олег Пендзин.

За його словами, ринок землі не сприятиме відкриттю робочих місць.

Нагадаємо, кількість безробітного населення в Україні в третьому кварталі 2019 р. склало 1,3 млн осіб, що на 100 тис. менше в порівнянні з попереднім кварталом.

Виконано за допомогою Disqus