Попит на кукурудзу в січні-лютому буде концентруватися на українському ринку — думка

10 січня 2020 184 0

Після виступу Дональда Трампа з приводу ситуації в Ірані, ціна нафти (березневий ф'ючерс на Brent) впала до 65 $/барель. До цього ринок нафти доходив до 71.99 $/барель. Про це розповів головний аналітик Barva Invest Андрій Новосьолов, коментуючи вплив на сировинні ринки цього звернення. Також він розповів, які фактори будуть впливати на вартість кукурудзи і пшениці з України в найближчі місяці. Повідомляє Latifundist.com.

На думку експерта, це демонструє, що очікування учасників ринку зазнали краху, тому що багато хто чекав від Трампа більш різких відповідей-рішень (удари, військові операції і т.д.). Ціни на золото також обвалилися, що пов'язано з невідповідністю очікувань учасників ринку і фактом.

«Зернові в цілому відчувають себе непогано, на Чикаго триває зростання, в Україні ціни теж піднімаються, але це заслуга інших факторів. Якщо взяти ринок кукурудзи, то об'єктивно пропозицію на ринку створюють дві країни — США та Україна. Таким чином, попит буде концентруватись на нашому ринку і тим самим підтримає зростання в січні-лютому. Пшениці з кожним місяцем стає все менше на ринку. Україна активно експортувала, ЄС йде з великим випередженням, імпортери розуміють, що додатковий обсяг можна взяти лише з США, оскільки це практично єдина країна-експортер із запасами», — підсумував він.

Читати  за темою: Тегеран 2020 — чим загрожує Україні протистояння США та Ірану

Виконано за допомогою Disqus