На Черкащині фермер розорав об’єкт культурної спадщини: відкрито провадження

10 січня 2020 7554 0
На Черкащині фермер розорав об’єкт культурної спадщини: відкрито провадження

Прокуратура Черкаської області відкрила кримінальне провадження за фактом розорення та засівання сільськогосподарським культурами археологічного об’єкту культурної спадщини «Лесеві могили» фермерським господарством на Черкащині. Повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

«Прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору оренди, зобов’язання відповідача звільнити неправомірно використовувані землі історико-культурного призначення та повернути понад 50 гектарів сільськогосподарських земель орієнтовною вартістю понад 50 млн грн, умови оренди яких грубо порушено орендарем», — повідомили у відомстві.

У прокуратурі вказали, що «здійснюючи господарську діяльність на орендованій земельній ділянці, фермерське господарство знехтувало законодавчо встановлений обов’язок із охорони археологічного об’єкту культурної спадщини — курганної групи із 15 насипів — «Лесеві могили» загальною площею 1,5 га в адміністративних межах Вергунівської сільської ради Черкаського району».

«Суб’єктом господарювання не лише не забезпечено належний правовий режим використання вказаного об’єкту, а й проведено його розорення та засівання сільськогосподарським культурами, що грубо суперечить вимогам чинного законодавства та порушує державні інтереси в галузі охорони культурної спадщини», — додали у відомстві.

Зазначається, що прокуратурою заявлено відповідний позов, за яким господарським судом Черкаської області відкрито провадження.

Читати за темою: В Запорізькій області фермери руйнують археологічну пам’ятку

Виконано за допомогою Disqus