В Україні знизились ціни на вітчизняні міндобрива

14 січня 2020 792 0
В Україні знизились ціни на вітчизняні міндобрива
Kurkul.comВ Україні знизились ціни на вітчизняні міндобрива

Багато вітчизняних виробників добрив призупинили виробництво, передусім, через високу собівартість продукції. Окрім цього, на зниження закупівельних цін вплинуло: зростання імпорту добрив та укріплення на валютному ринку гривні відносно долара та євро. Повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на сайт Департаменту АПР Донецької ОДА.

Зокрема, останнім часом на ринку аміачної селітри відбулося певне коливання цінової ситуації. Станом на 10 січня 2020 р. ціна на цей вид добрив становила 7,2 тис. грн/т, тоді як на аналогічну дату 2019 р. вона була на рівні 11,3 тис. грн/т, тобто відбулося зниження ціни на 4,1 тис. грн/т (36,3%).

Читати за темою: Все, що треба знати про ціну добрив в Україні

Також, значно знизилась ціна на карбамід (Черкаське ПАТ «Азот») та становить 8 тис. грн/т (станом на 10.01.2019 — 11,5 тис. грн/т); ціна на КАС-32 становить 6,1 тис. грн/т (станом на 10.01.2019 — 9,5 тис. грн/т).

За інформацією експертів такі коливання відбуваються за рахунок зростання імпорту добрив та укріпленням на валютному ринку гривні відносно долара США та євро, внаслідок чого імпорт мінеральних добрив є більш вигідним та дозволяє знизити їх вартість.

За останніми даними аналізу у 2019 р. серед доволі значної кількості вітчизняних підприємств-виробників міндобрив, безпосередньо постачанням продукції займаються ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», ПАТ «Азот», ПАТ «Рівнеазот», Одеський припортовий завод, ПАТ «ДніпроАзот», а також ПрАТ «Дніпровський завод мінеральних добрив».

Виконано за допомогою Disqus