Ціни на нафту продовжують знижуватись через китайський коронавірус

27 січня 2020 196 0

Поширення небезпечного вірусу з Китаю продовжує впливати на зниження цін на нафту, котирування нафти досягли тримісячного мінімуму. Про це пише Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки WTI впали на 3,8%, досягнувши мінімуму за останніх три з половиною місяці — $52,15. Brent подешевшала більш ніж на 3% до тримісячного мінімуму в $58,68 за барель.

«Інвестори швидко відреагують на будь-які ознаки негативу, і це не виняток, так як Китай оголошує, що проблема стала надзвичайною. Це може тримати ціни на нафту нестабільними, поки коронавірус не сповільниться», — зауважив виконавчий директор Sun Global Investments Міхір Кападія.

Як зазначив співзасновник та директор економічних програм Ukrainian Institute for the Future Анатолій Амелін, спалах коронавірусу в Китаї може призвести до світової кризи.

«Провінція Ухань (КНР), де спалахнув новий каронавірус — один з найважливіших промислових і логістичних регіонів Китаю. Понад 300 з 500 найбільших компаній світу присутні в місті, в тому числі Microsoft, німецька компанія з розробки програмного забезпечення SAP і французький виробник автомобілів Groupe PSA. Зростання ВВП Ухані в 2019 р. склало 7,8%, що на 1,7% вище, ніж в середньому по країні. Місто вже закрите на карантин», — написав експерт.

Він також зазначив, що доля Китаю у світовій економіці 18%.

«Так що, туристів з Китаю не буде, в Китай теж. Торгівля (попит і пропозиція) почнуть знижуватися. Китай скоротить інвестиційні програми як всередині країни, так і зовні. Це відіб’ється на всіх економічних партнерах Китаю, в першу чергу, на США», — підсумував Анатолій Амелін.

Виконано за допомогою Disqus