Селянам Дніпропетровщини допоможуть відкрити фермерську справу

20 листопада 2015 100 0
Селянам Дніпропетровщини допоможуть відкрити фермерську справу
Вrusvyana.com.uaСелянам Дніпропетровщини допоможуть відкрити фермерську справу

На Дніпропетровщині фермерам-початківцям, власникам особистих селянських господарств допоможуть відкрити власну справу, пише сайт ГО «Інститут права».

У Дніпропетровській обласній раді відбувся круглий стіл за результатами проведення тренінгів для безробітніх жителів сільської місцевості, що планують розпочати свою справу.

Проект започаткувала громадська організація «Громадська платформа впровадження земельної реформи у Дніпропетровській області» за підтримки Проекту USAID «Агроінвест». Основна мета якого — створення системи правової підтримки жителів сільської місцевості Дніпропетровської області.

Спільно з центрами зайнятості сільських районів були організовані тренінги у Дніпропетровському, Синельниківському, Нікопольському районах та Дніпродзержинську із прилеглими до нього сільськими громадами. У проекті особлива увага приділялася двом категоріям сільських жителів – фермерам-початківцям, власникам особистих селянських господарств, які планують офіційно розвивати свій бізнес.

Спеціалістами центрів зайнятості та громадської платформи було відібрано для участі у тренінгах майже 80 безробітних. Усі вони мали змогу на першому етапі оцінити свої підприємницькі можливості, спільно з бізнес-тренером виявити найбільш цікаву для них сферу діяльності та розпочати працювати над бізнес-планом.

На другому етапі співпраці учасники тренінгів обговорювали свої ідеї, представляли напрацювання та розпочали працювати над бізнес-планами. Нинішній круглий стіл – можливість представити свої ідеї на широкий загал та розпочати їх практичну реалізацію, пошук інвесторів, партнерів.

Виконано за допомогою Disqus