Іноземці припинили виводити кошти з АПК

21 листопада 2015 63 0
Іноземці припинили виводити кошти з АПК
Latifundist.comІноземці припинили виводити кошти з АПК

Іноземні інвестори припинили виводити кошти з агропромислового України, про це пише прес-служба Українського клубу аграрного бізнесу (УАК).

Як зазначається у повідомленні, станом на початок жовтня прямі іноземні інвестиції в акціонерний капітал підприємств агропромислового комплексу України склали $3040,4 млн, що лише на 0,2% менше показника липня 2015 р. (другого кварталу 2015 р.) та на 8,4% менше, ніж на початок року.

«Натомість у другому кварталі 2015 р. обсяг прямих іноземних інвестицій у вигляді участі в акціонерному капіталі в АПК зріс на 4%. Зниження обсягів таких інвестицій в АПК спостерігалося з кінця 2013 р. до другого кварталу 2015 р.», — пише сайт.

Також додається, що до основних причин відтоку іноземних інвестицій можна віднести невизначеність із правовим полем регулювання сектору, курсову різницю, яка є наслідком переоцінки вкладень через девальвацію національної валюти. За попередніми оцінками саме останній фактор є найвпливовішим, а ефект від його впливу оцінюється у вигляді зниження показника прямих іноземних інвестицій на 6-10%.

Виконано за допомогою Disqus