Найбільший у світі завод із переробки тростини планує переробляти кукурудзу на етанол

16 лютого 2020 99 0

Найбільший у світі завод  із переробки цукрової тростини компанії Sao Martinho в штаті Сан-Паулу (Бразилія)  планує використати кукурудзу в якості альтернативного джерела сировини для етанолу, повідомляє Reuters.

Деякі аналітики висловили припущення про можливість виробництва етанолу з кукурудзи в Сан-Паулу, головному цукровому поясі Бразилії, оскільки велика кількість кукурудзи, виробленої в штаті Мату-Гросу, зазвичай перетинає штат на шляху до експортного порту Сантос. На заводі Sao Martinho вже будує установку для виробництва етанолу з кукурудзи на своєму заводі в Боа-Віста, розташованому в штаті Гояс.

Паралельно з лініями переробки тростини встановлюється обладнання для переробки кукурудзи. Така модель виробництва етанолу вважається прибутковою, оскільки заводи використовують тростинні відходи як джерело енергії для переробки кукурудзи та збільшення періоду виробництва впродовж усього року, а не тільки протягом тростинного сезону (з квітня до грудня).

Компанія заявила, що розглядає можливість інвестування в переробку кукурудзи і збільшення виробничих потужностей з виробництва етанолу.

Читати за темою: Україна цього року збільшить виробництво кукурудзи

Виконано за допомогою Disqus