Україна та Польща будуть спільно боротися проти АЧС

22 лютого 2020 368 0

Компетентні органи в галузі охорони здоров’я тварин та безпечності харчових продуктів України та Польщі домовилися про активізацію співпраці. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

У рамках Українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва у Варшаві (Польща) делегація на чолі із заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торгового представника України Тараса Качки та в складі т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко провели зустріч із головним ветеринарним інспектором Міністерства сільського господарства та розвитку села Польщі Богданом Конопко.

Окремо учасники консультацій зупинилися на епізоотичній ситуації в Україні та Польщі. Особлива увага приділялася питанням боротьби зі сказом та АЧС і недопущення поширення вірусу на території обох країн.

Нагадаємо, що з початку року в світі зареєстрували 17 спалахів АЧС.

Україно-польська міжурядова комісія обговорила питання узгодження дій і позицій задля недопущення виникнення захворювання тварин та усунення бар’єрів, пов’язаних із здоров’ям тварин. Така співпраця, на переконання обох сторін, сприятиме розширенню торгівлі живими тваринами та продуктами тваринного походження.

Для продовження роботи в цьому напряму досягнуто домовленості про активізацію узгодження тексту угоди між міністерствами обох країн щодо виконання програми боротьби зі сказом та території України у 2019-2020 роках.

Також під час українсько-польських робочих консультацій обговорювалися інші питання прикордонного співробітництва.

Виконано за допомогою Disqus