Урожай винограду знизився майже на 20%

24 листопада 2015 46 0
Урожай винограду знизився майже на 20%
Kulinap.comУрожай винограду знизився майже на 20%

Асоціація «Виноградарі та винороби України» (АВВУ) за підсумками 2015 р. попередньо оцінює врожай винограду в Україні (без урахування Криму) в 351,8 тис. то що на 19% менше, ніж в 2014 р. Про це повідомляє сайт «АПК-Інформ овочі та фрукти».

Згідно з даними асоціації, лідером по збору винограду залишається Одеська область з показником 212,1 тис. т, урожай в Миколаївській оцінюється в 48,5 тис. т, Херсонській — 36 тис. т, Закарпатській — 22,7 тис. т.

Зниження врожаю викликано весняними заморозками, вдарили в момент, коли виноградна лоза вже «прокинулася», а також відсутністю коштів у виноградарів для проведення в повному обсязі всіх необхідних польових робіт згідно зі схемами агрообработкі виноградника.

Асоціація зазначає, що в 2015 р. у виноградарстві посилилися негативні тенденції, такі, як: припинення закладки нових виноградників і розкорчовування вже наявних.

«Ми продовжуємо наполягати на необхідності відновлення роботи державної програми фінансової підтримки виноградарства, поки галузь не досягла точки неповернення. Втратити сировинну базу дуже легко, а от для її відновлення потрібні роки і мільйони», — говорить директор АВВУ Сергій Михайлечко.

Виконано за допомогою Disqus