ВРУ прийняла законопроект, що оптимізує проведення земельних торгів

24 листопада 2015 42 0
ВРУ прийняла законопроект, що оптимізує проведення земельних торгів
Tvoemisto.tvВРУ прийняла законопроект, що оптимізує проведення земельних торгів

Верховна Рада України прийняла законопроект №2279 від 03.03.2015 р. «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів», повідомляє сайт відомства.

Метою законопроекту є зменшення корупції в процесі розпорядження земельними ділянками державної та комунальної власності, а також оптимізація процедур проведення земельних торгів. Пропонується виключити із Земельного кодексу України ряд положень, які дозволяють передавати у користування земельні ділянки державної та комунальної власності без проведення земельних торгів (аукціонів).

Як зазначають автори законопроекту, існують проблеми і у законодавчому регулюванні процедури проведення земельних торгів. Так, в умовах постійного браку коштів у місцевих бюджетах органам місцевого самоврядування важко знайти кошти на розробку землевпорядної документації для формування земельної ділянки, проведення її нормативної та грошової оцінки тощо. В сьогоднішніх умовах більш доцільним є надання можливості покладення цих витрат на виконавця торгів (ліцензовану організацію, яка проводить аукціон), із наступним їх відшкодуванням переможцем аукціону.

Виконано за допомогою Disqus