Відміна дозвільних процедур є шляхом до інвестиційної привабливості — Рутицька

24 листопада 2015 89 0
Відміна дозвільних процедур є шляхом до інвестиційної привабливості — Рутицька
Kurkul.comВідміна дозвільних процедур є шляхом до інвестиційної привабливості — Рутицька

Надмірна зарегульованість підприємницької діяльності призводить до значних економічних втрат та є одним з основних джерел корупції, про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства України.

«Хочу повідомити Вам, що нам вдалося знайти таке рішення. З прийняттям закону №2558а, ми відміняємо застарілі регуляторні механізми в агросекторі, а також знищуємо ті, що дублюють один-одного або не відповідають міжнародним зобов’язанням України. Ми хочемо раз і назавжди знищити 22 дозвільні процедури. Це не просто якісь 22 вимоги держави, від яких не холодно і не жарко. Це 22 перепони для розвитку. Це 22 підступні удари по інвестиціям в агросектор. Це 22 годівниці для коррупціонерів всіх калібрів», — наголосила заступник міністра.

Від прийняття законопроекту аграрії отримують:

  • Понад 30 тис. підприємців не будуть змушені отримувати ліцензію на застосування засобів захисту рослин.

  • Прийняття закону дозволить уникнути зайвого простою транспорту.

  • Зменшаться ціни на імпортні фрукти та горіхи.

  • Демонополізується ринок добрив. Це знизить їх ціну та пришвидшить процес їх ввезення на територію України. На наш ринок прийдуть великі західні виробники.

  • Скасовуються дозвільні процедури, які значно спростять вихід інвесторів на агроринок. Збільшиться рентабельність виробництва та, як результат, знизяться ціни на продукти харчування.

  • Значно знизяться ризики корупції, пов’язані із видачею дозвільних документів.

  • Зменшиться адміністративне навантаження на тваринництво і надасться поштовх для розвитку приватної ветеринарної практики.

  • Підвищується швидкість реалізації зовнішньоекономічних контрактів за рахунок скасування їх реєстрації в рибогосподарській сфері.

«Але головне, що ми знищуємо потенційні корупційні годівниці з якими стикаються чи стикались раніше аграрії та експортери. Ми розраховуємо на якісно новий рівень інвестиційної привабливості українського аграрного комплексу і на те, що в наступному звітному році ми займемо значно вищі показники в світових рейтингах міжнародної свободи», — додала Владислава Рутицька.

Виконано за допомогою Disqus