Названо найпопулярніший овоч у Європі

7 березня 2020 1244 0
Названо найпопулярніший овоч у Європі
Kurkul.com

Найбільшим експортером томатів в Європі є Іспанія, натомість Італія, що теж вирощує багато томатів, має багато місцевих сортів, невідомих за межами країни. Нідерланди лідирують у продукуванні нових сортів культури. Про це свідчать дані маркетингових досліджень німецького агентства Ami, проведених на замовлення компанії Enza Zaden, інформує freshplaza.com.

Наразі всюди в Європі збільшується сегмент вирощування коктейльних томатів та чері-томатів.

Торгівля томатами відбувається в основному між країнами ЄС, особливо після російського ембарго. Серед експортерів у ЄС найбільшу частку має Марокко — 20% у всьому імпорті. Туреччина продає томати переважно до Німеччини.

Німеччина є провідним імпортером і завозить томати переважно з Іспанії та Нідерландів. При цьому на європейському ринку частка іспанських томатів зменшується, і зростає частка мароканських.

Читати за темою: За січень Україна імпортувала томатів на понад $5 млн

Ціни на томати в Європі, як правило, стабільніші, ніж ціни на інші овочі. Крім того, однаковий товар може мати різну ціну залежно від походження: це не стільки питання якості, скільки іміджу постачальника. Також споживачі готові доплачувати за продукцію місцевого виробника, така тенденція простежується в Німеччині.

Крім того, ціни залежать від класу продукції. Вартість преміальних томатів може сягати €10/кг.

Томати — найпопулярніші свіжі овочі майже у всіх європейських країнах (крім Великобританії, де найпопулярнішим овочем є морква). Іспанія, Італія та Польща — основні покупці та споживачі томатів, особливо в літні місяці.

Хоча Німеччина є країною, яка найбільше витрачає на органічну їжу, такі країни, як Швейцарія та Данія, лідирують за даним показником у розрахунку на душу населення.

 

Виконано за допомогою Disqus