На базі Сумського НАУ досліджуватимуть перспективи вирощування сої

16 березня 2020 101 0
На базі Сумського НАУ досліджуватимуть перспективи вирощування сої
Kurkul.com

Асоціація «Дунайська Соя» та Сумський національний аграрний університет запустили освітню ініціативу з вирощування сої.

У нинішньому сезоні на базі факультету агротехнологій і природокористування Сумського НАУ удосконалюватимуть навчальну програму в частині практичних технологій вирощування сої. Про це розповіла Оксана Просоленко, регіональний директор Східної Європи Асоціації «Дунайська Соя» під час зустрічі з журналістами, інформує SuperAgronom.com.

Зазначається, що 23 січня цього року Асоціація «Дунайська Соя», Сумський національний аграрний університет (СНАУ) та факультет агротехнологій та природокористування Сумського НАУ підписали Меморандуми про співробітництво та організацію взаємовідносин.

Читати за темою: Названо найбільших покупців українських олійних культур

Метою співробітництва є підвищення практичних знань майбутніх агрономів, зокрема, з вирощування сої.

«На жаль, часто студенти аграрних ВНЗ мають недостатнє розуміння галузі, в якій вони будуть працювати. Тому спільно з СНАУ ми будемо посилювати практичні знання студентів, адже за кілька років вони будуть працювати на виробництві», — підкреслила Оксана Просоленко.

Згідно Меморандумів за участі та підтримки Асоціації «Дунайська Соя» і компаній-партнерів і членів Асоціації буде переглянуто і посилено навчальну програму для студентів бакалаврів і магістрів агрономічного факультету спеціальностей «Агрономія» та «Захист рослин» в частині соївництва (технологій вирощування сої).

«Вибір СНАУ як стратегічного освітнього партнера обумовлений високим рівнем навчального технологічного оснащення, яке використовується в навчальному процесі; проактивного позицією впровадження нових освітніх інструментів і грамотним механізмом піару цього агроуніверситету», — уточнила регіональний директор Східної Європи Асоціації «Дунайська Соя».

На базі СНАУ вже в цьому році буде закладено низку демо-ділянок по вирощуванню сої з використанням оптимальних для Сумської області сортів сої класичної селекції і технології вирощування прийнятною для регіону.

Дані з демо-ділянок будуть використані для практичних і лабораторних занять, при підготовці бакалаврських і магістерських та наукових робіт.

Також передбачена можливість спільного проведення на базі СНАУ регіональних навчальних програм і днів поля для фермерів і представників сільськогосподарських підприємств, проведення тренінгів для викладачів СНАУ та аграрних коледжів.

Виконано за допомогою Disqus