Аграріям розповіли про переваги та недоліки ГМ-сої

30 квітня 2020 150 0
Аграріям розповіли про переваги та недоліки ГМ-сої
Kurkul.com

Один з факторів вдалого врожаю є правильний вибір насіння. Про те, як правильно обрати насіння сої, які фактори враховувати, що заборонено законодавством України і чому варто обирати сортову сою йдеться у матеріалі Kurkul.com «Як вибрати насіння сої».

Питання, яку сою обрати, сортову чи трансгенну, постає не лише перед кожним сільгоспвиробником, а й перед усім соєвим ринком України. З одного боку, у вирощуванні ГМ-сої є переваги, адже витрати на га є значно меншими, а сама технологія захисту простіша. Проте є деякі фактори, на які варто звернути увагу.

«Виробник купує насіння невідомої генетики, від несертифікованого постачальника і часто доводиться переплачувати за відверте сміття, а гарантії отримання насіння наступного року немає», — йдеться у повідомленні.

Другим негативним фактором є те, що вирощування ГМ-сої не дозволяє спрогнозувати якісні та кількісні параметри зерна, а саме білкові показники.

Третій, часто основний фактор — це ризик, адже вирощування трансгенної сої обмежує для виробника канали збуту, бо більшість переробників, як і експортерів української сої, відмовляються купувати ГМ-сою. Ну і законодавчий фактор, адже вирощування ГМ-сої в Україні заборонено.

Читайте також: Фермерам розповіли про те, який гібрид ріпаку обрати

Виконано за допомогою Disqus