Експерт розповів про секрет стресостійкості рослин та засвоєння азоту

18 березня 2020 453 0
Експерт розповів про секрет стресостійкості рослин та засвоєння азоту
Експерт розповів про секрет стресостійкості рослин та засвоєння азоту

Підвищити стресостійкість і продуктивність культур фермеру допоможуть брасиностероїди.  Про можливості цих речовин та їх вплив на врожайність культур аграріям розповів керівник відділу досліджень компанії Vital Earth Пол Силті (Paul W. Syltie) на  конференції «Вітазим – біостимулятор росту вашого прибутку», що пройшла в Одесі в кінці лютого. Організатором заходу була компанія «Агро Експерт», повідомляє Superagronom.

Брасиностероїди — речовини, що взаємодіють практично з усіма гормонами росту рослин. Вони керують усіма процесами: від росту до стресостійкості.

Речовини брасиностероїди — основа препарату Вітазим, однак не єдиною його складовою. Тож загальний ефект від його застосування забезпечує весь комплекс компонентів. 

Ще одна функція брасиностероїдів – забезпечення кращого засвоєння азоту рослиною. Її ілюструють досліди, які здійснювались в Університеті Південної Дакоти (США). Було виявлено, що без обробки Вітазимом кукурудза засвоювала 40,3% азоту, а завдяки внесенню препарату по листку в нормі 1 л/га — показних підвищився до 58%. За словами Пола Силті, такий самий результат дає й обробка насіння (в нормі 1 л/т).

Виконано за допомогою Disqus