За тиждень на Вінниччині розпочнеться масовий посів технічних культур

25 березня 2020 105 0

Аграрії Вінницької області вже посіяли близько 40% ярих зернових і зернобобових ранньої групи. І вже з наступного тижня в області розпочнеться масовий посів технічних культур, зокрема цукрових буряків. Повідомляється на сайті Вінницької ОДА.

«На сьогоднішній день практично всі райони вже почали посів ярих зернових і зернобобових культур ранньої групи. Із запланованих культур сільгоспвиробники наразі сіють ярі ячмінь, пшеницю, горох та овес. Близько 40% від прогнозованих площ вже посіяно», — повідомив директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Микола Ткачук.

Повідомляється, що відповідно до структури посівних площ, у поточному році на Вінниччині планується посіяти 97 тис. га ярого ячменю, близько 10 тис. га ярої пшениці та 8, 5 тис. га гороху.

«Забезпеченість сільгосппідприємств області кондиційним насінням ярих зернових і зернобобових ранньої групи, враховуючи страховий фонд, є стовідсотковою, насіння кукурудзи і сої господарства продовжують заготовляти», — підсумував він.

Читайте також: Господарство з Житомирщини завершило посівну

Виконано за допомогою Disqus