Фермерам пропонують продавати продукцію власної торгової марки

27 листопада 2015 86 0
Фермерам пропонують продавати продукцію власної торгової марки
Кurkul.comФермерам пропонують продавати продукцію власної торгової марки

На сьогодні через низьку купівельну спроможність українців вітчизняні виробники продовольства зможуть зайняти лідируючі позиції на внутрішньому ринку.

Про це Kurkul.com розповів директор стратегічного розвитку компанії в Україні та Білорусі «Nielsen Україна» Віталій Брик.

За словами експерта, зараз 52% українців купують дешеві вітчизняні бренди товарів та відмовляються від імпорту фруктів та овочів.

«Українці порівняно з минулим роком збідніли на 20%. Багато людей купують продукти тільки за необхідністю та більше витрачають на вітчизняні овочі та фрукти. Тому зараз виробникам варто переглянути асортимент продукції, який вони виготовляють, змінити дизайн, впровадити новинки та акції для покупців. Орієнтуватися на експорт. У нас виробники меду та олії уже ідуть в ЄС, молоко та шоколад варто орієнтувати на Азію та Африку. Вітчизняним переробникам олії, молочної продукції та м’яса досить перспективно працювати у напрямку створення власної торгової марки (Рrivate label)», — розповідає Віталій Брик.

Експерти радять виробникам сільгосппродукції йти у роздрібні мережі та працювати у напрямку Private Label. За останній рік продукції PL всього було продано на суму 2,36 млрд грн.

Якщо кілька років тому у нас в країні було лише 8% PL, то вже цього року їх кількість зросла до 21%.

Довідково: Мережева торгова марка, власна торгова марка, чи приватна марка (англ. Private label) — торгова марка, власником якої є роздрібна мережа (супермаркет, гіпермаркет). Створюючи приватні марки, компанія отримує більший контроль над виробництвом, якістю товару, ціноутворенням і розподілом.

Катерина Сокольнікова, Кurkul.com

Виконано за допомогою Disqus