Озимі культури постраждали від морозів та вітрів — фермер

25 березня 2020 1440 0
Озимі культури постраждали від морозів та вітрів — фермер
Kurkul.com

Нещодавно фермери повідомляли про те, що ріпак у південних регіонах вже починає цвісти. Але нічні морози останніх днів не дали культурі активно розвиватись. Фермери прогнозують, що через різку зміну погоди 20% врожаю ріпаку буде втрачено. Повідомляє SuperAgronom.com.

«Наразі рослини перебувають у фазі стрілкування. Зважаючи на низькі температури, стрілки тепер відпадуть, ріпак трохи постресує, але з’являться нові пагони. І хоч ріпаку дісталось менше, ніж ячменеві, за прогнозами 20% врожаю вже буде втрачено», —  розповів власник ФГ «Теллус-Юг» Андрій Щедрінов.

Читати за темою: В Україні фіксують втрати посівів озимого ріпаку

Він також зазначив, що озимий ячмінь наразі продовжує кущення, але велика кількість рослин постраждала через негоду. Оцінювати втрати поки зарано, про пересіви також поки не говорять.

«Температура вночі останній тиждень сягала -8 °С, цієї ночі -4 °С, але з вітром до 10 м/с. Не настільки страшний мороз сам по собі, проблема у вітрах, що видувають всю наявну вологу і вдень і вночі. У знайомих від цього повністю загинув льон і дуже постраждав горох», — поділився Андрій Щедрінов.

Виконано за допомогою Disqus