Вчені розробили новий метод оцінки врожайності сільгоспкультур

29 березня 2020 168 0

Вчені з Університету Іллінойсу у співпраці з фахівцями Асоціації виробників кукурудзи Іллінойсу розробили новий метод для оцінки врожайності сільськогосподарських культур в режимі реального часу. Про це повідомляється на сайті університету, інформує SuperAgronom.com.

З метою точної оцінки продуктивності сільськогосподарських культур вчені провели дослідження, яке об'єднало польові виміри, дані з мережі польових камер і інформацію з супутників.

«Ми використовуємо переваги нових супутників для оцінки індексу листкової поверхні (LAI), що визначає продуктивність і врожайність сільськогосподарських культур», — повідомив провідний автор дослідження, аспірант кафедри природних ресурсів і наук про навколишнє середовище Університету Іллінойсу Хёнгсук Кімм.

У ході експериментів дослідники використовували дані поверхневого відображення від двох типів супутників для оцінки LAI на посівах сільськогосподарських культур. Для перетворення поверхневого відображення в LAI було розроблено два математичних алгоритми.

Вчені встановили камери на 36 кукурудзяних полях по всьому штату. Зображення з камер використовували для уточнення супутникових оцінок LAI. Крім того, двічі на тиждень, протягом сезону вегетації Хёнгсук Кімм самотужки вимірював площу листя кукурудзи на полях.

Читати за темою: Ціни, урожай, стан посівів і прогнози виробництва кукурудзи у 2019 році

В результаті дослідження виявилось, що супутникові оцінки LAI за двома алгоритмами повністю відповідали даним з полів, отриманими за допомогою камер і вимірювань. Це означає, що алгоритми дає змогу отримати високоточну та надійну інформацію з космосу і може використовуватися для оцінки LAI в полях в будь-якій точці світу в режимі реального часу.

Вчені вважають, що наявність даних LAI в реальному часі може бути корисним для аграріїв. Наприклад, супутниковий метод може виявляти поля або сегменти полів з низькою врожайністю, які можна поліпшити внесенням добрив, обробкою хімічними ЗЗР або іншими методами.

Виконано за допомогою Disqus