На ринку молока почалась кризова ситуація — Слободяник

2 квітня 2020 327 0

Нещодавно введені карантинні обмеження вже спровокували економічні наслідки, які дають про себе знати. Початок кризової ситуації спостерігається на українському ринку молока. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив голова Агро-Продовольчої Ради Іван Слободяник.

«Принаймні до 24 квітня в країні закриті ринки та обмежені експортні потужності. Відповідно виробники молока, населення і ферми втрачають ринок збуту. Зараз вони вимушені продавати продукцію переробникам за дуже низькими цінами. Проте навіть дешеве молоко переробники подекуди не приймають, бо без експорту їхні ємності перевантажені», — йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що ситуація дуже серйозна і потребує втручання держави, бо скоро селяни почнуть виливати молоко в землю та залишаться без грошей, адже для багатьох корова — єдине джерело заробітку.

«Тож я вважаю, що Аграрний фонд та Держрезерв мали б зараз скуповувати сухе молоко і масло, щоб зняти надлишки з ринку, дати можливість селянам заробляти хоча б з мінімальною маржою та зберегти поголів’я. Зараз це має стати основною функцією Агрофонду і Держрезерву щодо агросектору», — вважає голова Агро-Продовольчої Ради.

Він також додав, що на щоденній онлайн нараді з асоціаціями, організованій Мінекономіки, він звернувся до Міністерства з відповідними пропозиціями, закликав відреагувати.

«Бо потім поновлювати поголів’я, яке за останні роки і так невпинно скорочується, буде дуже проблематично», — підсумував він.

Читайте також: Уряд відніс агропродовольчу галузь до стратегічно важливих

Виконано за допомогою Disqus