Україна не обмежуватиме імпорт міндобрив — Висоцький

7 квітня 2020 137 0

Підстав для обмеження імпорту міндобрив немає. Вартість добрив в Україні має дорівнювати вартості в будь-якій іншій країні Європи. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький під час другого агрополітичного форуму від Агро-Продовольчої Ради «Аграрний сектор України в умовах пандемії», який відбувся сьогодні.

«До травня 2020 р. тривають запроваджені Урядом антидемпінгові заходи щодо імпорту добрив незалежно від країни походження. Розслідування викликає побоювання в аграріїв щодо можливої заборони імпорту добрив та укріплення монопольного становища місцевого виробника Ostchem», — повідомив голова Агро-Продовольчої Ради Іван Слободяник.

Тарас Висоцький запевнив, що підстав для таких обмежень наразі не існує, а мета розслідувань навпаки полягає у лібералізації ринку добрив. Він вважає, що їхня вартість в Україні має дорівнювати вартості в будь-якій іншій країні Європи.

Зі свого боку народний депутат, член податкового комітету ВРУ Мар’ян Заблоцький наголосив, що в разі фахових дій Мінекономрозвитку та АМКУ, ціна дизпалива та добрив для українських виробників може впасти до 20-річного рівня.

Читайте також: В Україні обговорять роботу агросектору в умовах пандемії

Виконано за допомогою Disqus