Експорт горіхів зменшився майже на 50%

10 квітня 2020 129 0
Експорт горіхів зменшився майже на 50%
Kurkul.com

Експорт горіхів у шкарлупі за 1 квартал 2020 р. зменшився на 45,6%, у порівнянні до аналогічного періоду минулого року. Експорт чищених горіхів також знизився на 20%. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова ВГО «Українська горіхова асоціація» Геннадій Юдін.

«Такий старт викликає стурбованість щодо подальшого коливання попиту і цін на горіхи. Тим більше, що у цьому році більш активно починають плодоносити промислові горіхові сади в Україні» — написав він.

За словами Геннадія Юдіна, найбільш оптимальним виходом є створення експортних, збірних партій однорідного сортового горіха та фундука із промислових садів.

Він також додав, що наразі ВОО «Українська горіхова асоціація» готує найбільш зручні умови для садівників, які братимуть участь у формуванні таких експортних партій.

Онлайн-асистент фермера сайт Kurkul.com продовжує досліджувати український аграрний ринок та ділитись результатами з вами. Настав час підвести підсумки та поглянути, як змінились фермери в Україні за останні роки.

Якщо вам цікаво, скільки земель обробляють фермери в Україні, якими напрямками вони займаються і в яких регіонах працюють, скільки з них займаються тваринництвом, переходьте за посиланням та заповнюйте анкету.

Результати опитування ми опублікуємо на сайті вже зовсім скоро.

Виконано за допомогою Disqus