На Київщині фермер переорав 250 ділянок учасників АТО

14 квітня 2020 11241 0
На Київщині фермер переорав 250 ділянок учасників АТО
Kurkul.com

У Київській області фермер знищив 250 ділянок учасників АТО разом з городиною і саджанцями. Повідомляє Tsn.ua.

Зазначається, що на Київщині в Білоцерківському районі фермер тракторами порівняв усі ділянки учасників АТО разом із засіяною городиною і саджанцями дерев. Як з'ясувалося, фермер отримав від голови кооперативу дозвіл на оренду цього поля.

«Нам сказали, що люди повідомлені, і ми почали свої роботи. Це ситуація така ахова, що по відношенню до тих людей, які там мають ділянки, що по відношенню до нас», — обурюється фермер Володимир Кваша.

За словами фермера, обробити поле йому дозволила голова кооперативу, до якого належить частина ділянок військових. Договір між сторонами на рік справді є. Його фото оприлюднили в Мережі. Проте виорали ділянку, яка до кооперативу не належить. Фермер винною називає очільницю кооперативу. Вона, в свою чергу, звинувачує фермера.

Читати за темою: Конфлікт за землю на Житомирщині ― як селяни борються за колгоспну спадщину

Власники ділянок уже написали заяву до поліції. Слідчі відкрили провадження та почали опитувати свідків.

«Тут переорано близько 25 га, це зробили зранку до обіду, і це 250 ділянок учасників АТО. Ми добиваємося встановлення справедливості», — розповів власник ділянки, учасник бойових дій Анатолій Штефан.

Голова кооперативу сказала, що подаватиме на фермера до суду. Наразі біля ділянок щодня чергує хтось із власників, щоб не допустити нової атаки тракторів.

Виконано за допомогою Disqus