Аграріям доведеться вносити зміни у технології вирощування культур — аналітики

17 квітня 2020 285 0
Аграріям доведеться вносити зміни у технології вирощування культур — аналітики
Kurkul.com

Незважаючи на заборону ввезення до країн ЄС сільськогосподарської продукції, що містить залишки хлорпірифосу і хлорпірифос-метилу, близько 35-45% посівів в Україні обробляється інсектицидами на основі цих речовин. Повідомляється на сайті «УкрАгроКонсалт».

Нагадаємо, з жовтня 2020 р. ЄС знижує гранично допустимі залишки хлорпірифосу і хлорпірифос-метилу у продуктах харчування і кормах до 0,01 мг/кг (ppm) для олійних і зернових, а також для продукції виробленої з цих культур.

Таким чином, після введення обмежень з боку ЄС виробники мають намір використовувати хлорпірифос і хлорпірифос-метил лише для першої обробки виходячи з того, що період розпаду препаратів становить 20 днів. Далі передбачається використовувати препарати на основі інших діючих речовин.

На думку аналітиків, дані обмеження матимуть істотний вплив на експорт зерна Україною у сезоні 2020/21. Експорт зерна у такому випадку може становити 12-14 млн т. Тож аби задовольнити вимоги ЄС вітчизняним виробникам доведеться вносити зміни у технології вирощування культур. 

 Читайте також: Перевірку урожаю на вміст хлорпірифосу тепер можна зробити у лабораторії BiLab

Виконано за допомогою Disqus