На Чернігівщині незаконно розорюють річкові заплави Десни та Убеді

17 квітня 2020 450 0

На Чернігівщині фермер незаконно розорював річкові заплави Десни та Убеді біля Сосниці. Заяву до поліції подала селищна рада. Повідомляє Суспільне Чернігів.

З початку квітня це вже 5 подібне звернення. По першим чотирьом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «самовільне захоплення земельної ділянки». Її можуть перекваліфікувати на «самоуправство». Про це розповів начальник Сосницького відділу поліції Олексій Давиденко.

Фермер Олег Шитіков, техніка якого розорювала луг, свої дії пояснив так.

«І дорогу, я вам кажу підтоплює. І там підтоплює. Просто, на сьогоднішній день, я витратив більше мільйона гривень сюди. Законно оформив, заплатив оренду, триста людей від мене чекають результату», — зазначив фермер.

Орати далі фермерові люди не дали. Луг, де в суботу працював трактор, тепер частково зорано.

Читати за темою: Конфлікт за землю на Житомирщині ― як селяни борються за колгоспну спадщину

Цей випадок самовільного розорювання заплав на території Сосницької громади не єдиний. За словами селищного голови Андрія Портного, без переведення пасовища у ріллю уже розорано близько 300 га лугів.

Заяви та звернення щодо незаконного розорювання лугів до ряду держорганів, в тому числі і до правохоронних селищна рада направляла п’ять разів.

«Було загалом відкрито два кримінальні провадження за ст.197, як самовільне захоплення земельної ділянки. На даний час тривають слідчі дії. Це початкова стаття, з якої ми починаємо проводити слідчі дії. Далі, ймовірно, буде зміна на іншу кваліфікацію. Самоуправство. Поки що немає правової оцінки з боку екологічної інспекції, з боку держкомзему, з Деснянського басейнового управління. Ми чекаємо на їхню реакцію», — зазначив розповів начальник Сосницького відділу поліції Олексій Давиденко.

 

Виконано за допомогою Disqus