Пасічники повідомляють про масовий мор бджіл

21 квітня 2020 5407 0
Пасічники повідомляють про масовий мор бджіл
Facebook

У Тернопільській області стався масовий мор бджіл. Пасічники кажуть, у всьому винна агрофірма, яка вносила агрохімікати на поля неподалік. Про це повідомляє портал Чортків.City

«Мені зателефонували сусіди і сповістили, що бджоли купами лежать біля вуликів. Тоді був сильний вітер, який і заніс отруйну речовину на дерева, що й спричинило отруєння бджіл. 29 сімей! Вимерла вся «льотна» бджола, яка власне й забезпечує життєдіяльність своєї сім`ї», — зазначила  потерпіла пасічниця Леся Петкогло.

За інформацією тернопільських журналістів, у Чортківському відділі поліції повідомили, що триває слідство з приводу цього інциденту.

Про декілька випадків масової гибелі бджіл на пасіках Рівненщини стало відомо днями. В обох випадках бджолярі припускають, що бджоли загинули від отрутохімікатів, внесених на поля.

Ще 15 квітня про гибель бджіл повідомив на власній сторінці у Facebook пасічник Сергій Семенчук. Трагедія сталася в с.Велика Омеляна.

Також про гибель бджіл на пасіці повідомив здолбунівчанин Андрій Кардаш. За словами власника пасіки, на околицях міста аграрії вносили отрутохімікати на поля.

Нагадаємо, в Срібнянському районі на Чернігівщині зафіксовано масовий мор бджіл. У загибелі комах місцеві пасічники звинувачують аграріїв. 

Виконано за допомогою Disqus