Фермери відмовляються вирощувати овочі через проблеми зі збутом

28 квітня 2020 695 0
Фермери відмовляються вирощувати овочі через проблеми зі збутом
Kurkul.com

Волинські виробники молока та овочів через карантин втратили канали збуту. Про це розповів волинський фермер, голова «АФТПЗВО» Руслан Хомич. Повідомляє volynpost.com.

Він зауважив, що молочники наразі змушені продавати молоко, домовляючись з покупцями в телефонному режимі, оскільки ринки закриті і більше ніде подіти свою продукцію.
В матеріалі зазначається, що овочівники опинилися у значно гіршому становищі.

«Супермаркети продають імпортну картоплю. Мережі не вміють і не хочуть працювати з місцевими виробниками. Цей канал для нас закритий. ​Ми за конкуренцію, але за здорову конкуренцію. Аби вся торгівля йшла через магазини, треба щоб змінилися доходи людей, щоб була зайнятість. У сусідній Польщі середній заробіток сягає тисячі доларів. Тому полякам нема необхідності шукати підробітки. Вони йдуть у крамниці і купують усе, що їм треба. У нас же часто ринок залишається єдиним способом продати вирощене», — ​розповів заступник голови Асоціації фермерів та приватних землевласників Волинської області Олег Галасун.

Читати за темою: Оприлюднено перелік вимог для відкриття ринків

Руслан Хомич додав, що через закриті ринки не може продати моркву.

«Мені треба заплатити щомісяця 10 тисяч за електрику на овочесховищі. А я звідти ні кілограма моркви продати не можу. То навіщо далі лізти в борги? Краще зернові посіяти. Менш клопітно і зі збутом, і для збору врожаю людей не треба шукати​. На супермаркети важко пробитися. Там своя політика, свої зав’язки», — ​стверджує голова Асоціації фермерів і приватних землевласників Волинської області Руслан Хомич.

Окрім перекритих каналів збуту, дрібні агровиробники нарікають і на непродуманість обмежувальних заходів у зв’язку з коронавірусом.

Виконано за допомогою Disqus