BEDNAR показали рівномірність сходів отриманих сівалкою OMEGA

28 квітня 2020 69 0
BEDNAR показали рівномірність сходів отриманих сівалкою OMEGA
Bednar.com

На Кіровоградщині чеська компанія BEDNAR продемонструвала результати сівби гороху із внесенням добрив у міжряддя, яка виконувалась за допомогою зернової сівалки Omega FL6000_OO. Повідомляється на Traktorist.com.

«Норма, на сівалках Omega, регулюється за допомогою електричного дозатора (на кожній секції бункера) у діапазоні від 0,6 кг до 650 залежно від швидкості роботи. Для сівби гороху була використана котушка об’ємом 790 см³, для внесення добрив — 400 кг/га. Сівалка агрегатувалася з трактором потужністю 340 к.с.», — йдеться у повідомленні.

Зазначено, що на сходах гороху відсутні будь-які травмування насіння під час завантаження сівалки, яке відбувалося за допомогою бункера-перевантажувача зі шнеком. 

«Проведення сівби відбувалося на оптимальну глибину 4 см, яка була отримана в першу чергу завдяки розташуванню висіваючих сошників на паралелограмах. Це забезпечило ідеальне копіювання поверхні ґрунту», — йдеться у повідомленні.

На думку виробників, попередня підготовка посівного ложа, яка проводилася сівалкою одночасно із сівбою також вплинула на рівномірність сходів. 

Під демонстраційний посів було надане зоране поле. Задля уникнення проведення додаткових операцій з підготовки посівного ложа, було вирішено зробити підготовку дворядною дисковою бороною на глибину 4 см, якою обладнана сівалка Omega. Передній та широкий офсетні котки ущільнили поверхню перед посівом, для кращого збереження вологи.

Повідомляється, що у господарстві, де проводилась демонстрація, сходами цілком задоволені. 

Також компанія BEDNAR Україна заявила про можливість замовлення демонстрації сівалки OMEGA. 

Виконано за допомогою Disqus