На Львівщині виготовляють банановий лікер та лимончелло

5 травня 2020 188 0
На Львівщині виготовляють банановий лікер та лимончелло
Facebook

В с.Липники біля Львова на банановій фермі Андрій Труш та Надія Труш з власної сировини виробляють банановий лікер та лимончелло. Про це на своїй сторінці у Facebook написала засновця і керівник сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська країна» Наталія Табінська.

«Завдяки тому, що банани (сорт тропікана) на фермі повністю дозрівають на гілці, вони насичуються природнім соком та ароматом. Це так званий міні банан, або банан бейбі. Вони дещо відрізняються від своїх більших родичів: вони тонкошкірі, солодші та, навіть, мають більш насичений жовтий колір. Тому банановий лікер має глибокий смак, а завдяки молочно-тростиновому сиропу — присутній довгий післясмак шоколадно-ванільного печива», — написала вона.

Та зазначила, що ще однією цікавою деталлю лікеру є те, що господарі не використовують м‘якоть банана. А використовують лише витяжку з банану, тобто те, що витягнув спирт. Решту викидають.

«Завдяки подвійній очистці спирту наші лікери не мають «наслідків» після вживання», — запевняє Андрій Труш.

Лимончелло фермери готують із власних лимонів. При приготуванні лимончелли дотримуються класичної Італійської рецептури. І використовують лише цедру лимона. Також не використовують сік лимона.

Виконано за допомогою Disqus