В Україні немає нестачі зерна — Міністр економіки

6 травня 2020 49 0
В Україні немає нестачі зерна — Міністр економіки
kurkul.com

Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, на брифінгу 5 травня заявив, що наразі запасів пшениці більше, ніж було торік. Саме тому рішення щодо продовольчої безпеки уряд буде приймати не раніше липня. Про це повідомляється на сайті glavcom.ua.

Міністр зазначив, що вже в липні з’явиться зерно нового врожаю і вже тоді буде аналізуватися ситуація та ухвалюватися рішення щодо продбезпеки.

«У нас продовольча безпека буде важливим питанням і в наступному році. Ми приймемо конструктивне рішення, яким чином збалансувати ситуацію у 2020/2021 МР. Ми домовимося з виробниками та трейдерами щодо продажу зерна. Можливо, будемо моніторити ситуацію у квартальному режимі, щоб вони могли експортувати», — наголосив Ігор Петрашко.

Також, він зауважив, що ще триває дискусія з бізнесменами щодо експорту кукурудзи, але обмежувальні заходи поки що не приймаються. Наразі в Україні немає дефіциту хліба та кормів для худоби, тому буде збережений цивілізований підхід до експорту.

Нагадаємо, у квітні Мінекономіки прогнозувало низький врожай зернових в Україні.

Виконано за допомогою Disqus