На Львівщині сотні овець гинуть з голоду 

7 травня 2020 1454 0
На Львівщині сотні овець гинуть з голоду 
Фото з архіву Сергія ЗубарєваНа Львівщині сотні овець гинуть з голоду 

У Львівській області 850 елітних овець стали заручниками конфліктної ситуації між продавцем овець ФГ «Меринос-Захід» та покупцем — ТОВ «Лайвсток Агро». Тварини були придбані у фермерського господарства «Меринос-Захід» ще у 2017 році та залишені там же за договором відповідального утримання до побудови покупцем власних приміщень. Про це Kurkul.com розповів Сергій Зубарєв, один із засновників «Лайвсток Агро».

За його словами, коли реалізувати плани будівництва потрібної ферми не вдалося, власниками було прийняте рішення продати тварин.

«Знайшовши нового покупця та приїхавши з ним до держагенції з ідентифікації тварин я виявив, що вівці й надалі зареєстровані на ФГ «Меринос Захід». Крім того, частина тварин уже була перепродана», — розповідає Сергій Зубарєв.

Спроба отримати пояснення від ФГ «Меринос Захід» закінчилася, як твердить Сергій Зубарєв, скандалом. Оскільки у нього перед господарством була заборгованість за утримання та годівлю овець, працівники «Меринос Захід» зачинили тварин у ангарі, перестали годувати та не допускають до них представників власника.

Як твердить Сергій Зубарєв, свою заборгованість перед фермерським господарством за утримання та годівлю він визнає, та готовий її погасити згідно з актами звірки, встановивши скільки його овець насправді залишилось на утриманні і яка доля решти тварин. Проте у «Меринос Захід» відмовляються провести звірку та підписати відповідні документи.

Тим часом, Сергій Зубарєв отримав інформацію від небайдужих людей, що тварини почали гинути з голоду. Крім того, на вівцях зрізають його бірки та чіпляють бірки господарства. Представники ФГ «Меринос Захід» на зв’язок із власником йти відмовляються.

«Головне для мене зараз — припинити знущання над тваринами: розпочати повноцінну годівлю та надати доступ ветлікарям до стада. А вже надалі я готовий у суді закривати всі невирішені питання із ФГ «Меринос Захід», — наголошує Сергій Зубарєв.

4 травня разом із нарядом поліції він побував на фермі, та до стада без рішення суду їх не пустили. Проте, як розповів Сергій Зубарєв, разом із поліцією вони зафіксували кілька могильників із загиблими тваринами з його бірками.

На сьогодні, коли ситуація набула розголосу, під тиском представників зоозахисних організацій та активістів, є інформація, що тварин знову почали годувати. Та що з вівцями зараз відбувається і скільки їх залишилося — невідомо. Адже представників власника до них далі  не допускають.

Ми зв’язалися із директором ФГ «Меринос Захід», Олексієм Шуваловим, щоб почути позицію господарства в цьому конфлікті. Проте, він відмовився коментувати ситуацію, що склалася. Водночас він запевнив, що тварини отримують корми та з ними все добре.

Нам залишається слідкувати за розвитком подій, та сподіватися, що конфлікт вирішиться якомога швидше, та без сумних наслідків для тварин, що стали заручниками в цій ситуації.

Виконано за допомогою Disqus