Кількість власників паїв скоротилася на 1 млн — Павленко

12 червня 2015 53 0
Кількість власників паїв скоротилася на 1 млн — Павленко
Latifundist.comКількість власників паїв скоротилася на 1 млн — Павленко

Земельна реформа необхідна, перш за все, щоб українці стали повноцінними господарями на своїй землі: могли її продавати, обробляти, здавати в оренду за гідну ціну, об'єднувати з сусідами, мінятися. Про це зазначив Олексій Павленко під час інтерв’ю Волинській державній телерадіокомпанії, повідомляє сайт Мінагропроду.

Також він додав, що подальша доля кожної земельної ділянки – в руках її власника

«Реформа триває уже понад 20 років. Наприкінці 90-х років, після розпаювання колгоспних земель, було впроваджено земельну реформу, внаслідок якої у країні з’явилося понад 7 мільйонів власників земельних паїв. Однак утримувач паю скористатися ним як власністю не може, – лише здати в оренду чи передати у спадок. По суті, багато з них навіть не знають точного місцезнаходження власних земельних ділянок», — зауважив Олексій Павленко.

В той же час міністр наголосив, що за роки проведення реформи кількість власників паїв скоротилася на 1 млн.

«Люди померли, не встигнувши розпорядитися своєю землею. Мінагрополітики підтримує лібералізацію ринку землі. Для її успішного проведення необхідно здійснити заповнення земельного кадастру, інвентаризацію земель, встановити правила обігу сільгоспземель. Ми готові до діалогу із громадськістю. Питання ринку землі буде обов’язково вирішене. Адже позитивний ефект від цього очевидний. Це і підвищення вартості оренди, і можливість об'єднання паїв для спільного виробництва або більш консолідованого здавання в оренду», – зазначив міністр.

Виконано за допомогою Disqus