Ціни на молоко-сировину продовжують падати

8 травня 2020 71 0
Ціни на молоко-сировину продовжують падати
Ціни на молоко-сировину продовжують падати

Зниження цін почалося на початку березня  з низьких ґатунків та малих об’ємів, і поступово падіння охоплювало якісне молоко. Станом на 01 травня не втрималась цінова пропозиція вже й на крупні партії високоякісного молока, повідомляє АВМ.

Найдужче знизилась ціна на екстраґатунок, який у порівнянні з попереднім моніторингом втратив 42 коп. і знизився в середньому до 10,12 грн./кг. Суттєво подешевшав вищий ґатунок ― 9,75 грн./кг, що на 23 коп. менше, ніж двома тижнями раніше. Найменше скоротилася за цей період ціна на перший ґатунок (проте така сировина почала дешевшати найраніше) – мінус 13 коп., до  9,29 грн./кг. Середньозважена ціна по трьох ґатунках зменшилася на 26 коп. і складає 9,72 грн/кг.

Читати з темою: В Україні зростає кількість молока екстраґатунку

Падіння цін на сире молоко відмічається наразі в усьому світі. Попит на молочну продукцію залишається низьким як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку. Як зауважують експерти галузі, на ціну молока в Україні суттєвий додатковий тиск має імпорт молочної продукції, який в новому році продовжує зростати, незважаючи на карантинні обмеження.

Разом з тим, слід також відзначити, що не дивлячись на зниження попиту і тиск імпорту, середні ціни на сировину залишаються на 5% вищими, ніж в аналогічний період минулого року.

Виконано за допомогою Disqus