Фермери продають полуницю від 140 грн/кг

12 травня 2020 136 0
Фермери продають полуницю від 140 грн/кг
Kurkul.com

Полуничний сезон на Херсонщині цього року почався на тиждень раніше: тепличну полуницю вже закінчують збирати, а ґрунтову — лише починають. Ціни на ягоду коливаються від 140 до 160 грн/кг. Повідомляє gazeta.ua.

«Звичайно, дешевої полуниці в цьому році очікувати марно. Витрати виробників істотно зросли. Так на день мені потрібна пляшка антисептика, до сотні масок і рукавичок, щоб уберегти працівників. До того ж, повинні відправляти ягоди зважені та в закритій тарі. А це також підняття собівартості. Зараз відпускаємо гуртом ягоди по 90 грн/кг», — розповів фермер з Херсона Сергій Павленко.

На ринку полуницю продають від 140 до 160 грн/кг, в супермаркетах можна знайти по 150 грн/кг, але ягоди ще мало.

«Сезон ще не почався. До того ж ми втратили першу ранню ягоду через заморозки на ґрунті. Думаю в сезон ціна на ягоду буде від 35 до 45 грн/кг», — додав фермер.

Більшість фермерів відзначають спад споживання ягоди через відсутність грошей у споживачів, складність доставки і неможливості доїхати до ринків. На ринках наразі переважно ягоди з Херсона, Київщини та Закарпаття. Ціна залежить від сорту і величини ягід.

Читати за темою: Через похолодання в Україні зросли ціни на суницю садову

Виконано за допомогою Disqus