Названо ефективний засіб для захисту сої від бур’янів

18 травня 2020 285 0
Названо ефективний засіб для захисту сої від бур’янів

Рослини сої можуть опинитися під загрозою, адже достатній рівень вологи та підвищені температури також збільшують ріст бур’янів, які розвиваються швидше від культурних рослин і забирають призначені їм ресурси. Через недостатньо ефективний чи несвоєчасний контроль аграрії можуть втратити майже половину майбутнього врожаю.

«Соя на початкових етапах органогенезу сильно потерпає від забур’яненості, особливо якщо не застосовувалися ґрунтові гербіциди, і на полі присутні дводольні бур’яни. Адже ця культура має тривалий гербокритичний період, упродовж якого вона не може повноцінно конкурувати із сегетальною рослинністю за світло, простір, вологу та елементи живлення. Тож окрім того, що сою необхідно висівати у чисте від бур’янів поле, вона обов’язково потребує післясходового захисту. Тому щоб створити їй безконкурентне середовище для повноцінного росту та розвитку на початкових етапах, необхідно неодмінно застосовувати страхові гербіциди», — відзначає Олександр Мигловець, керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT».

Для надійного контролю дводольних бур’янів у посівах сої він рекомендує використовувати високоефективний гербіцид Флагман Екстра (бентазон, 360 г/л + ацифлуорфен, 160 г/л).

Бентазон, що входить до його складу, поглинається листковим апаратом у місці попадання і блокує фотосинтетичний транспорт електронів, внаслідок чого бур’яни припиняють ріст, у них руйнується клітинна мембрана, і вони в подальшому гинуть.

Ацифлуорфен проникає до бур’янів як через листковий апарат, так і через коріння і може рухатись по рослині акропетально.

За рахунок такої комбінації діючих речовин препарат контролює максимально широкий спектр однорічних і деяких багаторічних дводольних видів бур’янів. При цьому він є «м’яким» до рослин сої і не має післядії на наступні культури в сівозміні.

«Флагман Екстра має досить широке технологічне вікно застосування – від одного до чотирьох трійчастих листків культури. Однак, як показують дослідження, за необхідності, його можна застосовувати й до появи першого трійчастого листка — по примордіальних листках. Максимальний ефект забезпечується при рівномірному покритті поверхні бур’янів робочим розчином» – йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus