В Україні очікується найгірший урожай суниці садової

19 травня 2020 165 0
В Україні очікується найгірший урожай суниці садової

Аналітики ОРСП «Шувар» прогнозують, що цього року українські виробники зберуть найгірший за останні 5 років урожай ранньої суниці. Через холодну погоду та малу кількість сонячних днів ягода надто повільно дозріває на Півдні та Закарпатті країни. До того ж сезон розпочався на тиждень пізніше, ніж минулого року. Про це повідомляє info.shuvar.com.

Проаналізувавши динаміку пропозиції та ціни на ягоду в першій половині сезону, зазначили, що вартість все одно значно вища, ніж у попередні роки.

«Урожай ранньої суниці є одним з найгірших за останні 5 років, ми це бачимо по динаміці пропозиції та цін на майданчику нашого гуртового ринку. У попередні, навіть не дуже врожайні роки, суниця починала дешевшати з перших днів продажу, а цього року, через обмежену пропозицію, перші два тижні сезону ціни знижувались досить повільно, негативна динаміка посилилась лише після 15 травня», – розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

Станом на 18 травня 2020 р. на майданчику ОРСП «Шувар» у Львові суниця продається за 65-75 грн/кг. Протягом останніх трьох діб ціна в середньому впала на третину, та все ж найвища за останні 5 років.

За попередні роки найвища ціна була зафіксована у травні 2019 р. 60-65 грн/кг, а найнижча у 2016 р. – 22-25 грн/кг.

Читати за темою: Фермери продають полуницю від 140 грн/кг

Виконано за допомогою Disqus