Необхідно створити громадський фонд підтримки сімейного фермерства

3 грудня 2015 76 0
Необхідно створити громадський фонд підтримки сімейного фермерства
Nabludatel.ruНеобхідно створити громадський фонд підтримки сімейного фермерства

В Україні необхідно створити громадську фундацію — фонд, який буде підтримувати розвиток сімейного фермерства. Такої спільної думки дійшли учасники круглого столу з питань проблематики співпраці держави та громадянського суспільства у підтримці розвитку сімейного фермерства в Україні, пише сайт ГО «Союз учасників СОК України».

Модераторами заходу виступили директор Інституту економіки та прогнозування НАН України Валерій Геєць та президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич.

«Після гострих дискусій учасники заходу прийшли до загальної думки про необхідність створення привабливого середовища для власників особистих селянських господарств, яке спонукає їх добровільно, за власної ініціативи приймати рішення про створення сімейної ферми», — інформує сайт.

Також додається, що оскільки фінансових можливостей для цього у держави на цей час не має, то таким привабливим середовищем може бути створення громадської фундації, а простіше фонду, який буде підтримувати розвиток сімейного фермерства. Наповнювачами цього фонду можуть бути міжнародні донорські організації, громадськість і самі фермери.

Виконано за допомогою Disqus