Херсонщина має лише 300 тис. га зрошуваних земель

4 грудня 2015 18 0
Херсонщина має лише 300 тис. га зрошуваних земель
Latifundist.comХерсонщина має лише 300 тис. га зрошуваних земель

На Херсонщині залишилося всього 297 тис. га зрошуваних земель, зазначив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Андрій Неделько, пише «Слово».

За його словами, у Херсонській області цього року зібрали рекордний урожай зернових. У середньому зібрали по 35 ц/га зернових. І це завдяки тому, що до повного дозрівання ранніх зернових проходили продуктивні дощі.

«Але з середини липня над полями нашої області опадів не було, Тому осінню сівбу у багатьох місцях доводилося відтягувати на пізні терміни, у надії на дощі. На жаль, ми їх так і не дочекалися, і довелося висівати насіння у сухий грунт», — зазначає посадовець.

За його інформацією, у загальній складності, з ризиком, осінню сівбу провели на 65% від планової площі. Сходи озимих вийшли слабкими. Лише на поливних землях посів провели в оптимальні терміни, і у зиму рослини тут входять у хорошому стані. Тут і у наступному році можна розраховувати на високі збори зернових.

«У Херсонській області раніше зрошувані землі займали 426 тис. га. Колгоспи і радгоспи були незалежні від погодних умов і збирали гарантовані врожаї. У кожному господарстві прагнули вирощувати повторні культури на зерно, але здебільшого для корму. Зараз в області залишилося всього 297 тис. га зрошувальних земель», — додав посадовець.

Виконано за допомогою Disqus