Весняні приморозки пошкодили частину посівів на Харківщині

3 червня 2020 140 0
Весняні приморозки пошкодили частину посівів на Харківщині
kurkul.com

В Харківській обл. весняні морози значно пошкодили посіви зернових культур. Так як в квітні на деяких ділянках були приморозки на ґрунті до -8 °С, аграріям довелося пересівати. Про це розповіли фермери області на KHARKIV Today.

«Нині рослини перебувають у стресі, листя кукурудзи має фіолетове забарвлення, тому що при такій температурі рослина не може отримати поживні речовини, які їй необхідні», — зауважив Микола Пивовар, фермер із Кегичівського району. 

За його словами осіння засуха та весняні заморозки значно пошкодили зернові. Щоб рослини добре розвивалися, середня температура на початку червня має бути вище +18 °С.

«Через заморозки, відсутність вологи і суховіїв ми потенційно можемо втратити третину врожаю. Але в компанії вирішили не робити пересіви через недоцільність витрат», — розповів Олександр Овсяник, директор агропромислового департаменту групи «Агротрейд».

Аграрії вважають, що прогнози робити зарано, адже якщо найближчими днями буде сонячно, то урожаю буде вдосталь. Також не очікується обвал цін через несприятливі погодні умови.

Читати за темою: На Тернопільщині фермери зазнали багатомільйонних збитків через приморозки

Виконано за допомогою Disqus