Банчук відзвітував про стан справ у Аграрному фонді

5 червня 2020 217 0
Банчук відзвітував про стан справ у Аграрному фонді
Kurkul.com

На запрошення народних депутатів в. о. голови правління ПАТ «Аграрний фонд» Богдан Банчук взяв участь у засіданні комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики та розповів про поточний стан справ у товаристві. Про це повідомляє AgroPolit.com, з посиланням на прес-службу відомства.

У своїй доповіді Богдан Банчук повідомив, що за результатами 2019 р. ПАТ «Аграрний фонд» отримав збитки на суму 3,2 млрд грн. Пов’язано це з тим, що в грудні 2019 р. на витрати було віднесено виведені в 2014 р. зі статутного капіталу ПАТ «Аграрний фонд» 2,4 млрд грн через «Брокбізнесбанк» та «Радикал Банк». Крім того, до витрат товариства у 2019 р. віднесено й уцінку та списання товарно-матеріальних цінностей на суму 1,1 млрд грн.

Також він поінформував членів аграрного комітету про те, що за підсумками першого кварталу 2020 р., товариство отримало збитки на суму — 207 млн грн.

«Загалом станом на кінець травня 2020 р. в активах товариства перебуває 22 тис. т зерна, 109,5 тис. т мінеральних добрив і 105 млн грн на банківських рахунках», — зазначив Богдан Банчук.

Попри непросту ситуацію, в якій опинився Аграрний фонд, народні депутати висловили сподівання, що новому менеджменту вдасться вивести товариство з кризи. На наступній зустрічі Банчук представить комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики план діяльності ПАТ «Аграрний фонд» до кінця 2020 р.

Нагадаємо, у травні Кабмін призначив нового керівника Аграрного фонду. На сайті Кабінету міністрів України з’явилася офіційна інформація про призначення виконуючим обов’язки голови правління ПАТ «Аграрний фонд» Богдана Банчука.

Виконано за допомогою Disqus