Аграрний Фонд планує збільшити фінансування агровиробників

13 серпня 2020 85 0
В.о. голови правління Аграрного фонду Богдан Банчук
В.о. голови правління Аграрного фонду Богдан Банчук

В.о. голови правління АТ «Аграрний Фонд» Богдан Банчук в інтерв'ю для Agropolit розповів, що в майбутньому маркетинговому році фонд повертається до класичної моделі форвардних закупівель та збільшить фінансування агровиробників.

“Ми повернемося до класичної моделі форвардних закупівель, працюватимемо через Аграрну біржу й обов’язково будемо страхувати майбутній врожай. Постараємося значно збільшити фінансування агровиробників і ще більше спростити процедуру оформлення договорів. Але детальніше про умови форвардної програми та ціни повідомимо у вересні”,  — заявив він.

Також він додав, що для підвищення ефективності Аграрного фонду  потрібні 4-5 КХП у різних регіонах України. Це дозволить зберігати й переробляти зерно та поступово модернізовувати ці підприємства. 

“Це зменшить обсяг усіх наших виробничих витрат на 10-15%. Не менш важливо й те, що на цих підприємствах ми зможемо контролювати процеси зберігання та переробки”, — сказав Богдан Банчук.

Також він зазначив, що власна переробка дозволить Фонду задовольнити 25% внутрішнього ринку борошна та розпочати переробку нішевих культур.

Виконано за допомогою Disqus