Експерт розповів, як аналіз ґрунту допомагає заощадити на внесенні добрив

10 червня 2020 864 0
Експерт розповів, як аналіз ґрунту допомагає заощадити на внесенні добрив
Kurkul.com

У зв’язку зі зміною рівня деяких поживних речовин у ґрунті при зборі врожаю, для оптимальних результатів у полі та зменшення витрат на внесення добрив слід щороку проводити аналіз ґрунту. Про це розповів власник лабораторії Ward, у штаті Небраска, США Рей Вард під час онлайн Агроекспедиції «Тревелайт», повідомляє Kurkul.com.

«Відповідний аналіз допоможе виміряти рівень поживних речовин у грунті, та якщо щорічний аналіз проводити немає змоги, варто робити поодиночні відбори ґрунту, щоб тримати руку на пульсі, та розуміти процеси, що відбуваються на вашому полі, і до чого вони можуть призвести», — повідомив Рей Вард.

Експерт зазначив, що окрім виносу поживних речовин із поля в жнива, деякі елементи, такі, як азот та сірка, можуть вимиватися з ґрунту разом з опадами. Тому вчасний аналіз, допоможе відкоригувати їх рівень та обрати відповідну норму для внесення, не ризикуючи її перевищити та заощаджуючи водночас кошти.

Він також додав, що окрім достатньої кількості поживних речовин, для оптимального розвитку рослин, їх кореневій системі потрібен кисень. Значний вплив на його проникну здатність та доступність для мікрофлори та кореневої системи має структура ґрунту. У короткостроковій перспективі це підтверджують результати, отримані на ділянках одного поля з різним обробітком: де застосовувалась оранка — вдалося отримати приріст урожайності кукурудзи більше 1 т, у порівнянні з ділянкою, де застосовували no-till обробіток.

Лабораторія Ward, що розташована в штаті Небраска, США, заснована у 1983 р. та на початку своєї діяльності проводила аналіз 16 тис зразків на рік, торік цей показник становив 400 тис. зразів. Лабораторія тестує грунт та надає рекомендації щодо його живлення, досліджує корми а також воду для зрошення та напування тварин. Також тут досліджуються рослини та добрива на вміст поживних речовин. Всі види аналізів у лабораторії виконуються всього за дві доби

Виконано за допомогою Disqus