Пасічники називають сезон збору меду 2020 збитковим

16 червня 2020 1713 0
Пасічники називають сезон збору меду 2020 збитковим

Цей сезон для пасічників України вже є збитковим — майже нічого не дали ані сади, ані акація, ані ріпак. А все через  спеку та рясні дощі, розповів  пасічник з Переяславщини, засновник інтернет-спільноти для бджолярів «#ПАСІКА» Володимир Марченко, інформує SEEDS.

«Все розпочалося ще з минулої осені — не було дощів, зима теж без снігу, відповідно мало вологи. Всім рослинам потрібна волога, медоноси не виключення. Коли заливали дощі, бджола не працювала, не носила нектар, пилок. Розвиток сімей уповільнився, в деяких припинився.

Природа бджіл така, що розвиток відбувається тоді, коли в природі є взяток, тобто нектаровиділення і пилковиділення медоносних рослин. Бджолина королева (матка) здійснює інтенсивну яйцекладку при надходженні нектару та пилку в сім’ю, відповідно збільшується кількість розплоду, бджіл, сім’я росте, набирає силу», — розповів Володимир Марченко.

Цей сезон для пасічників вже є збитковим, оскільки майже нічого не дали сади, різнотрав’я акація та ріпак. 

«Не буду говорити за всіх, але у нас саме така ситуація. Ми не втрачаємо оптимізму, але сукупність фактів свідчить про те, що і з липи меду цьогоріч теж на жаль не буде», — вважає Володимир Марченко.

Хоч меду з липи та акації українські бджолярі цьогоріч недоберуть, ще цвістиме соняшник і не тільки цей відомий медонос. А це дозволяє сподіватись: українці будуть цього річ з українським медом.

Читати за темою: Травневого меду не буде — пасічники

Виконано за допомогою Disqus